Thursday, April 4, 2013

Kata kata semangat :P

Bila buat-buat ta nmpk assignment !!Assignment dan assignment ...Katakan i love assignment :) SELAMANYERRRRR









Ahh ahh ahhh ...tak kira tak kira ...nk update gak blog!!
Hrnie kami gunakan masa dgn baik ..first time kami hargai MASA..
hehehe ni pun sebab last minute punyer keje ,beselaa tuuuuu

kata-kata dri DIA
'Give it all u have...with great achievement comes great sacrifice'
'Full speed love..setiap titik peluh.Chaiyok'
'Every hardship has an ease' dri Quran you
'I'll pray for you'

Me...
Thanks to him sb sntiasa supprt ! Wekkkkk ..Yeah beybeh tggl
lagi sebulan kt POLI nii ...chaiyok chaiyok .....u can do it :)

Thanks once again .......

Tuesday, April 2, 2013

Tepiskan segala keraguan


Nak marah pun ta bole
Nak tengking pun ta bole
Nak herdik pun ta bole
Nak mcm2 pun ta bole
Nak mengamuk pun ta bole
Nak ckp lebih2 pun ta bole
Nak tegur pun ta bole
Kerana 1 sebab , kerana aku bukanla sesempurna yang lain




Semuanye kerana kau seorang yang penyabar
Segala pahit dan manis disimpan dlm hati
biarkan ia tersimpan rapi

Haishhhhh....

tetiba rasa rindu sgt kat seseorang...SYIKIN~
terlalu byk perubahan berlaku setelah pemergianmu
semoga kita bole balik mcm dulu
rendu kamu sahabat

Ape itu sabar ?



Aku berharap aku adalah orang yang trgolong dalam org2 yg byk bersabar :

Sebagaimana Sabda Nabi S.A.W. yang bermaksud:
“…dan sesiapa yang bersabar, maka Allah akan mejadikan dirinya penyabar, dan tiada pemberian yang Allah berikan kepada seseorang yang lebih baik dan lebih luas manfaatnya daripada kesabaran.” 

Riwayat Bukhari & Muslim

1. Sabar adalah sifat mulia (mahmudah) yang mesti dimiliki oleh setiap umat islam
2. Untuk memiliki sifat sabar, perlulah mempunyai latihan yang berterusan.
3. Orang yang berusaha melatih dirinya bersabar dan terus bersabar adalah orang yang dikasihi serta dekat dengan Allah SWT. Allah memandangnya dengan pandangan rahmat.
4. Orang yang bayak bersabar dalam membentuk dirinya untuk menjadi seorang penyabar (as-sobirrun), tidak akan disia-siakan Allah. Akhirnya, ia akan ditulis di sisi Allah sebagai hamba yang penyabar.
5. Apabila seseorang memiliki sifat sabar, maka ia telah memiliki kebaikan dan keuntungan yang banyak.
6. Apabila seseorang dianugerahkan sifat sabar, maka ketahuilah bahawa Allah Taala mahu memberikan kepadanya manfaat yang besar lagi luas, berpanjangan dari dunia hingga ke akhirat.
7. Antara keutamaan sifat sabar ialah:
· >> Masuk syurga tanpa hisab (perhitungan)
· >> Diampunkan dosa-dosa yang lalu
· >> Memiliki iman sejati

Bersabar selagi boleh....anggap saja kehadiran mereka hanyala semntra......
Ya allah kau kuatkan la semangat aku selagi aku mampu........

Esaimen


Sambil menaip sambil buat assigment ,maklumlaa nk hilangkan bosan
katakan ...bila da pnat cari maklumat tangan laju je mengalih blog dan sbgainye
hehehehe..biaselaaa~ ~

Mggu ni kelas byk takde sb lcturer bsy ngn konvo akak2 n abg2 senior so adk2
kt bwh nie mmbusykan diri ngn aktvti yagn ntah pape hahaha...gurau jer
Okay2 kali ni serious ..hmm actually bukan busy ngn aktvti ntah ape tp busy nak
kena siapkan assigment !! Normal la student ade assgmnt normal jgk student bt2
busy hehehe :D

EEEEeeee byknye kjeeee !! mulalaa nk strss..lecturer da bg masa , tp last minute
jgk dia nk buat ....hahahaha ..mcm bodo jer -..-
Da da da da aisha tayah nk ngade nk update blog bagai ,p sana buat kje lgi bguss!!

OUT

Monday, March 25, 2013


Seperti biase salam pembuka bicara
Hola-hola kepada bukan muslim
Begitu lame ta jenguk blog ni
mungkin da berkulat dan mungkin da berhabuk

Kawan-kawan ape kabar semua ? sehat2 blake? alhamdullh...
Lagi skali maaf sbb da lame xupdate bukan sengja tpi diri ni sibuk
ngn itu dan ini ,maklumla bila dah bergelar pelajar tahun akhir ,terlalu
byk program nk kena settle tak kira lgi assgmnt ,test,tutorial,quiz bla2
kembang ppi nk hbskan tu semua...takpela igt satu je bukan mudah org
nk bgi diploma kt kita ,pandai2 laa berusaha kan aisha :)

Ni haa nk kongsi ngn korang insyaallah awal bulan 5 ni aku daa hbis 
blja ,tayah nak panggil  pelajar2 dahh..Mintak2 semua paper llus dngn
jayanye,tanak ada yang sangkut :'( tolonglaaa jgn sangkut terutama
subject taxation #crying!  i hate you T.A.X

Dan bila rezeki memihak kepada aku, sekali lagi aku harus berhempas 
pulas untuk memperolehi segulung ijazah ,yang dinanti nantikan 
ibunda dan ayanda kuu ..Tunggu ye mama papa muah :* 

Kawan-kawan yang daa berjya menyambung ijazah mahu pun yang da
bekerja syukur alhamdullah..rezeki masing-masing kan ..terima dgn hati
yang terbuka ....

Tu je kot yang dpt dikongsi bersama
Ada masa lapang insyaallah akan update cerita yang best2 lagi yer
terima lasih yang sudi baca dari atas smpailaaaa noktah terakhir :)

Monday, January 21, 2013

kale castle















love you all -kenagan laluww :)

Sunday, December 23, 2012

Tak tau nk post ape! :)


Hye to all blogger
Harini nk kongsi  skit cuaca kt kelantan nie -..-
Ya ampun Ya rabbi ,cuaca hjan kt belah timur dri pagi hgga mlm xhenti2
Ye hujan itu adalah satu rahmat darinya tpi byk keje yg terbengkalai
buat itu buat ini semua kene tangguh dulu ...canne ni ?Redha

Skunk jam pukul 8.20 hujan kt lua memang lebat sgt sgt sgt
dgn sejuk lagi ...nk buat ape2 keje pun mcm mlas je hehehehehehe
perut plak asek lapar lapar n lapar je ..ape nak jdi laaa -..-

Btw the most important is sy di KELANTAN skrang
tak dpt nk ungkap betapa happy nyer perasaan ni ,Hmmmmm
lebih kurang 5bulan lgi sy kena ddk dkt ipoh after that kelantan laa kg kuuu
=)

Ntuk korang-korang semua yg tgh seronok tuu
JUMMM sama-sama nikmati cuti indah kita ~